fbpx

Hjemme alene

Tusindvis af børn i Østeuropa bliver forladt af sine forældre. Mission Uden Grænser gør noget ved det.

Her den anden dag hørte jeg om Dani. Han voksede op i en fattig landsby i Rumænien. En gang var han en lykkelig dreng, som boede sammen med sin mor og far. Han legede og lo som børn flest. Livet var godt og bekymringsløst, akkurat sådan livet skal være, når man er barn.

Han var for lille til at forstå udfordringerne, som ulmede under overfladen. At han voksede op i en fattig og dårlig stillet familie, var ikke noget han reflekterede over. Derfor kom forældrenes skilsmisse uventet, og Dani mistede det bedste og fineste, han havde: Sin familie. Faren forsvandt, og moren sad alene tilbage med ansvaret.

Det kunne måske have gået ganske godt for Dani, hvis moren havde fået sig et arbejde i nærheden. Men arbejdsløsheden i Rumænien og Østeuropa iøvrigt er stor. Mange mødre og fædre bliver tvunget udenlands for at kunne forsørge familien. Danis mor forstod efterhånden, at dette også var hendes skæbne. Dermed blev Dani placeret hos en tante. Hver dag, hver time, hvert minut længes han efter sin mor, og han er desvære ikke alene om at have det sådan. 

Alt for mange børn i Øst-Europa bliver forladt af sine forældre, fordi fattigdom tvinger dem ud af landet på jagt efter arbejde.

 

Mission Uden Grænser gør noget ved dette. Vi giver vejledning til familier i en vanskelig hverdag, vi giver nødvendig materiel støtte, vi styrker og udruster mennesker sådan, at de efterhånden kan klare sig selv og leve værdige liv i eget hjemland. På den måde bidrager vi til at færre børn bliver forladt, færre må ty til kriminalitet for at overleve og færre bliver udnyttet af kyniske mennesker, som tjener på andre mennesker i sårbare situationer.

Vær med til at give familier mulighed til at holde sammen hvor de bor og hører hjemme. Giv børn som Dani mulighed til at få en god og tryg barndom. Klik her og læs mere om hvordan du kan bidrage!

Hilsen Marte 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik