fbpx

Skoletask

Veronyka vokser op i en fattig landsby i Moldova sammen med sin bedstemor. Hun blev forladt af sin mor blot nogle få måneder gammel og overladt hos bedstemoren, som er meget fattig. I mange år måtte de klare sig på egen hånd.

Veronyka gik ofte sulten i seng, fordi de simpelthen ikke havde mere mad. Hun havde heller ikke nogen til at hjælpe sig med skolearbejdet. Ligesom rigtig mange andre børn i Moldova var hun tæt på at droppe ud af skolen primært af den grund, at bedstemoren ikke har råd til at købe elementære ting som skoletaske, penalhus og andre skolesager.

En lektiecafé, som Mission Uden Grænser har startet i landsbyen, med lektiehjælp og madservering, blev redningen for Veronyka. Både bedstemoren og Veronyka har været så taknemlige for denne mulighed, som kan få afgørende betydning for Veronykas fremtidige uddannelse. Ikke nok med at Veronyka nu har et sted, hun kan lave sine lektier, få hjælp fra voksne og samtidig få et måltid mad. Hun og alle de andre børn i landsbyen har netop fået hver deres helt nye skoletaske. Nu har hun alt det udstyr, hun har brug for til at kunne gå i skole også de kommende skoleår. 

”Det betyder rigtig meget for mig at få en taske fyldt med skolesager. Før havde jeg bare en blyant. Nu skal min bedstemor ikke bekymre sig for, om jeg kan klare min skolegang”, siger en begejstret Veronyka, da hun modtager tasken. Støtte til skolegang er utroligt vigtigt for børn i Østeuropa, som vokser op i fattige familier.  Skal de ha nogen som helst mulighed for at komme ud af fattigdom, skal de kunne læse og skrive. Gennemfører de grundskolen, har de mulighed for at kunne studere videre. Uddannelse kan være deres billet til et godt og værdigt liv i fremtiden.

Er du blevet inspireret af Veronykas historie, og har du lyst til at give et barn i Østeuropa en skoletaske, skal du blot via MobilePay sende 200kr til 60530086. Skriv navn og adresse ved overførslen, hvis du ønsker skattefradrag for gaven.

Du kan også bruge bankoverførsel Reg: 9712 Konto: 0741793075 VIKTIG! Mærk overførsel med "MUG"

Uddannelse forandrer liv!

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik