fbpx

”Mission Uden Grænser og deres supportere er mine helte," siger Arjola. "Med deres hjælp har jeg fået mulighed for at genopbygge mit liv. Jeg går i dag på universitetet og har et mål med mit liv. Jeg er færdig med min bachelor, og vil nu gerne studere en kandidat."

 

Mission Uden Grænser støtter i øjeblikket 240 unge albanere gennem stipendier og erhvervsuddannelse. Målet er at bryde den sociale arv og få børnene ud af en ond cirkel. Undersøgelser viser at det bedste middel mod fattigdom er uddannelse, så de unge kan finde sig et arbejde og forsørge sig selv. Vi har et tæt samarbejde med lokale medarbejdere, som formår at spotte de børn og unge, som har særligt gavn af et uddannelsesstipendie. En af dem er Arjola. 

 

Det lyder som en drøm

Nogen gange bliver Arjola nødt til at nive sig selv i armen. Det hele lyder som en drøm. Som barn turde hun slet ikke håbe på at få mulighed for at tage en uddannelse. I dag er hun i gang med at tage en kandidatuddannelse i økonomi.

 

Vælger at blive i landet

I løbet af de sidste år har Arjolas brødre og søstre sammen med tusindvis af andre unge albanere besluttet at forlade deres land i jagten på lykke. Arjola har valgt at blive i landet. Da hun var 12 år gammel, kom deres hus på tvangsauktion, og de måtte forlade familiens trygge base. I fortvivlelse begik hendes far selvmord – et tab familien aldrig er kommet sig over.

 

Mission Uden Grænsers lokale medarbejdere i Albanien var opmærksomme på familiens kampe og så hurtigt, at Arjola var talentfuldt, og at det var en god idé at investere i hendes uddannelse. Arjola havde kompetencerne til at gå på universitetet for at studere økonomi, men uden hjælp var det umuligt for hende at  få råd til det. Gennem støtte fra sin sponsor har hun i de sidste tre år studeret på universitetet og har fået sine studiegebyrer, transportomkostninger og skoleleverancer dækket.

 

"Efter hvad der skete med min far, vil jeg arbejde i økonomi og hjælpe andre i økonomisk nød. Jeg vil gerne informere dem om konsekvenserne af deres beslutninger, især hvad angår lån", afslutter Arjola. 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik