fbpx

At Vlada og Alexandrus mor skulle komme hjem og købe hus til dem er mere ønsketænkning end realistisk. Men uden et håb at holde fast i er det svært at holde modet oppe. 

 

En pakke med mad og slik blev et vigtigt højdepunkt for søskendeparret Vlada og Alexandru i juletiden. Deres største ønske var dog, at deres mor skulle komme hjem til jul.

 

"Hvornår kommer mor hjem?" Hver eneste dag i tre år har den seksårige Vlada stillet sin bedstemor dette spørgsmål. Og hver dag får hun det samme svar: "Mor skal først tjene penge, og så kommer hun hjem og køber et hus til os."

 

Forældre rejser fra børnene

Vlada og Alexandru vokser op i Moldova, et af Europas fattigste lande. Arbejdsløsheden i landet er høj, og mange forældre skal rejse til udlandet for at tjene penge til familien. Tusindvis af børn må undvære mor og far i deres dagligdag. I juletiden er savnet naturligvis ekstra voldsomt.

At Vlada og Alexandrus mor skulle komme hjem og købe hus til dem er mere ønsketænkning end realistisk. Men uden et håb at holde fast i er det svært at holde modet oppe. 

 

 

Har aldrig set sin far

På trods af sin unge alder har Alexandru allerede et stort ansvar på sine skuldre.

- Jeg har ikke mødt min far. Jeg har ikke engang set billeder af ham, siger Alexandru. 
- Og nu er det tre år siden vi så mor, fortsætter han.

 

Til juleaften er planen at lege med vennerne på gaden. Alexandru får fri fra de daglige pligter i og omkring huset den dag. Ellers sker der ikke noget særligt.

 

- Sidste år gav jeg bedstemor en blomst af papir, som jeg selv havde lavet, siger han.

 

Julepakke som opmuntring

Alexandru, Vlada og deres mormor modtager en julepakke fra Missionen Uden Grænser. 

Med en pakke fuld af mad og slik kan de hygge sig lidt ekstra. En sådan gave kan bestemt ikke erstatte mor, men det er en stor opmuntring og glæde i en svær tid. At få besøg af nogen, der bryder sig om dem, betyder meget.

 

 

-Nu føler jeg mig ikke glemt og alene, smiler Alexandru.

 

Tusindvis af børn i Østeuropa vil savne mor og far denne jul. Vil du glæde dem med en Aktion Julehjælp pakke?

 

Send sms JULEHJÆLP til 1245 og give en pakke fuld af mad og slik til 150 kroner.

 

Læs mere om vores kampagne Aktion Julehjælp

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik