fbpx

Maden og omsorgen fra Mission Uden Grænsers suppebus betyder alt for 59-årige Irina fra Bulgarien.

Irina fra Bulgarien var engang sygeplejerske på et meget velanset sygehus. I dag bor hun på gaden.

Mission Uden Grænsers suppebus står parkeret midt i en travl bygade. Køen af hjemløse er allerede lang, og mange venter utålmodigt på at få dagens eneste måltid. En efter en strækker frosne hænder sig frem og tager imod de rygende suppekopper.

Giv varme til mennesker som fryser. Send en SMS med teksten ”Varme” til 1245 og støt med kr. 150,-

Skilsmissen ødelagde alt

59-årige Irina får sin portion. Med uglet hår og tøj som ikke har været vasket i evigheder, ligner hun en helt typisk hjemløs. I mange år var Irina gift, imens hun arbejdede som sygeplejerske på et stort sygehus. Det var først, da ægteskabet gik i opløsning, at livet gik itu. Manden tog huset, og alt de ejede, så hun endte på gaden. Alt, som minder om den velansete dame, hun var engang, er et par ørestikkere og knaldrød neglelak.

- Det er vanskeligt at være hjemløs, siger hun med munden fuld af suppe. 
- Jeg føler, jeg lugter, men jeg har intet sted at gå i bad eller vaske mit tøj, fortsætter hun. 

Når vinteren kommer, er det ekstra svært. Det er koldt i Bulgarien i vinterhalvåret, og termometeret kan vise mange minusgrader, og sneen ligger normalt fra december til februar.

- Så bider frosten i mine fødder, mine sokker bliver våde, og da jeg ikke har nogle at skifte med, bliver jeg syg, siger Irina. 

Sover i nedlagt bygning

Om nætterne søger hun ly i en nedlagt industribygning. Der er hverken strøm eller vand, men Irina er glad for at have et sted at kunne sove. Hun føler sig derimod ikke helt tryg, og er hele tiden skrækslagen for at blive overfaldet og berøvet.

Suppekoppen bliver hurtig tom, men teamet i bussen kan mere end at servere suppe. De tager sig også altid tid til en snak. Ansatte fra Mission Uden Grænser samarbejder med frivillige fra en menighed i byen om dette tilbud til de hjemløse. Omsorgen og støtten i hverdagen betyder meget for Irina. Hun føler, hun har fået venner.

- Udover kulden er det værste ved at være hjemløs, ensomheden, siger hun. Når hun lægger sig i det kolde og fugtige kælderrum om natten, er det dejligt at vide, at hun kan komme her og snakke lidt dagen efter også. Når der er noget særligt svært, ved hun også, at hun har nogen at gå til. 

- På grund af suppebussen er jeg fortsat i live, siger Irina.

Vinteren er vanskelig for tusindvis af mennesker i Østeuropa. For de som ikke har varme hjem og tøj, er det meget udfordrende at komme igennem de kolde måneder.

Suppebussen for de hjemløse er et af mange tiltag, som Mission Uden Grænser gennemfører for at hjælpe. Vi er glade for at kunne give varme til mennesker, som fryser og er taknemlige for alle som bidrager. Behovene er meget store. 

For at give en gave kan du sende en SMS med teksten ”Varme” til 1245 og støt med kr. 150,-

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik