fbpx

Om vinteren oplevede vi tit ikke at få sovet, fordi det bare blev koldere og koldere. Vi fyrede så længe, vi havde tørre grene, plastikflasker og gamle stykker tøj at putte i ovnen. Efter Mission Uden Grænser kom ind i vores liv, har vi heldigvis fået det bedre.

Aliona bor i Moldova. Hun er enke og knokler for at forsørge sine fire børn. To senge og et lille bord fylder næsten hele det lille rum, de bor i. En gammel brændeovn bruges både til madlavning og opvarmning. Rummet er koldt og tomt. Et vindue er knust og dækket af plast, og nogle tæpper er spredt ud over det kolde betongulv. 

Uden indtægt

Da manden døde, sad hun tilbage med både fortvivlelse og lettelse. Han arbejdede hårdt og sørgede for, de havde lidt at leve af, men han var også glad for alkohol og blev vred og voldsom, når han blev fuld. Familien levede i konstant frygt for det næste raseriudbrud.

Hverdagene blev roligere efter han døde, men så mødte familien nye problemer. Hvordan skulle de klare sig igennem en hård vinter. Næsten uden indtægt og med stadigt koldere vejr, voksede bekymringerne. Heldigvis fandtes nogle som kunne hjælpe. 

 

Afhængig af hjælp

– Da medarbejderne fra Mission Uden Grænser begyndte at besøge os, fandt jeg ud af, at der findes nogle, som har omsorg for os. De kommer aldrig tomhændet. Træbriketter, varmt vintertøj og kasser med mad er en kæmpe stor hjælp for os. Og når de er her, leger de med børnene, vi har gode samtaler, og vi læser i Bibelen sammen. Det giver mig både glæde og trøst, fortæller Aliona med glædestårer i øjnene.
- Med det nye varme tøj, kan børnene endelig lege udenfor i sneen. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden hjælpen fra Mission Uden Grænser. Når børnene er kommet i seng om aftenen, hænder det, at jeg går ud og kigger op på stjernerne og takker Gud for, at han elsker mig og sørger for mig, afslutter Aliona med et smil.

Vinteren er ekstra vanskelig for mange mennesker i Østeuropa. Vi vil at flere skal få varmt tøj, optænding til brændeovnen og opleve, at der findes en Gud, som elsker dem. Derfor håber vi, at du vil støtte dette vigtige arbejde.

For at give en gave kan du sende en SMS med teksten ”Varme” til 1245 og støt med kr. 150,-

Tak fordi du har omsorg for andre!

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik