fbpx

Alina troede, at hun var født til et liv fattigdom. Så fik hun et stipendie til uddannelse, og alt ændrede sig.

 -Jeg har altid haft lyst til at blive sygeplejerske, siger Alina. Den unge pige i sygeplejerskeuniform smiler. Hun er både taknemmelig, lettet og glad for at studere. Dybest set var dette en helt utænkelig situation for hende.

Hun blev født i en meget fattig familie. Det daglige liv handlede mest om at overleve. Ikke engang mad på bordet var en selvfølge i barndomshjemmet. Skoletøj, buspenge, skolemad og bøger var ikke noget, som forældrene havde råd til at give hende. Derfor måtte Alina med smerte indse, at hendes nærende ønske om at blive sygeplejerske aldrig kunne være mere end et ønske.

Uddannelse giver muligheder

En af de bedste veje ud af fattigdom er uddannelse. Derfor tilbyder Mission Uden Grænser stipendier til unge i Østeuropa. Stipendiet dækker alt fra kost og logi til skolebøger, blyanter og buspenge. De unge, der tilbydes stipendier, kommer fra meget dårligt stillede familier. På den måde giver vi dem en mulighed for at bryde fattigdomscirklen og skabe et værdigt og uafhængigt liv. Et sådant tilskud blev også Alinas mulighed.

- Uden denne støtte ville det ikke have været muligt for mig at studere. Havde jeg været heldig, ville jeg være endt som en ufaglært fabriksarbejder, siger Alina ærligt. 

Håb om en bedre fremtid 

Alina trives godt som student og bærer sygeplejerskeuiniformen med værdighed. Endelig kan hun stå med ret ryg og se hen mod en fremtid, der ikke længere er mørk og trist. - Jeg er overvældet over Guds planer for mig. Nu føler jeg, at fremtiden ligger i hans hænder, siger Alina rørt.

Tak for at du vil hjælpe os med at give unge i Østeuropa en ny fremtid! Det betyder så meget for dem og deres fremtid.

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik