fbpx

- Jeg tænker faktisk at alt bare var en drøm, siger 10 år gamle Amarilda fra Albania. Sidste år deltog hun på sommerlejr for aller første gang.

Hun står med plastikposen i hånden og ser på de andre børn. En lille tør brødskive ligger og smuldrer i bunden af posen. Det er alt hvad hun har med sig i skole denne dag. Den store klump i maven vokser da hun nærmer sig skolegården. Hun ser at de andre børn griner og leger sammen. Ind imellem sender de hende stygge blikke. Hun føler sig snavset og forkert.

Da skoleklokken ringer, løber alle mod skoledøren med deres fine skoletasker på ryggen. Amarilda følger langsomt efter med plastikposen.

Hun er kun 10 år. Livet er ikke rigtig begyndt endnu. I hvert fald ikke den del af livet, hvor man behøver at bekymre sig så meget om ting og sager. Alligevel er alt bare håbløst.

Hun vokser op i et af de fattigste områder i Albania. Mor og far skændes fordi far ikke kan finde et job. Mor er ude af sig selv af frygt. De har heller ikke nok mad. Amarilda græder sig selv i søvn.


Forandringen

Du har måske selv været der. På et tidspunkt i livet hvor fortvivlelse og bekymring knækker dig sønder og sammen. Men så sker det, helt uventet, midt i alt det vanskelige – en forandring!

- Jeg kan stadigvæk ikke forstå at det virkelig skete, siger Amarilda og smiler. Hun snakker om sommerlejren. Jeg fik god mad, gode venner, lov til at lege og svømme, opremser hun. 
- Og så var der så meget mad. Ikke bare brød, men også frugt og kager, smiler hun.

 
Når du ikke er vant til at spise kage, smager det ekstra godt.

 


God mad og gode venner er to vigtige ingredienser, når man er på lejr.Hurra for sommerlejr!!Amarilda kunne rejse hjem fra sommerlejr med en ny skoletaske.
 


Den triste pige med plastikposen i hånden og en dårlig klump i maven er væk. Sommerlejren gav Amarilda en oplevelse for livet. Hun fik venner, som er glade for hende som den hun er, hun fik en ny skoletaske, hun hørte om Jesus som aldrig svigter hende, og nu får hendes familie også hjælp gennem Mission Uden Grænsers fadderordning.


Amarilda er stolt af at kunne gå i skole med sin egen skoletaske. Nu er det sjovt at skulle lære.

For børn som Amarilda, som vokser op på børnehjem og i fattige familier, er sommerlejr et højdepunkt i livet. Mange oplever endda at deres liv bliver forandret i løbet af ugen på lejr. Omsorgen de får og glæden de oplever giver en ny dimension i en vanskelig hverdag. De oplever at livet også kan smile. Det giver håb. 

Har du lyst til, at give en gave til sommerlejr, kan du sende et valgfrit beløb til Mission Uden Grænser via MobilePay: 80703. Eller du kan sende en SMS med kodeordet "MUG" til 2300 og støtte med 100 kr.

Sammen kan vi gøre en stor forskel.

Hilsen Marte

 

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik