Da min datter blev væk fra mig i Dyreparken, var det nogle dramatiske minutter for os begge. I Østeuropa tvinger fattigdom forældre til at rejse fra deres børn.

Det var en dejlig sommerdag i Dyreparken. Min 2-årige datter travede rundt på egne ben og beundrede alt, som kun et lille barn kan. En lille misforståelse mellem to voksne – og pludselig var idyllen afbrudt. Jeg kommer aldrig til at glemme det øjeblik, hvor jeg indså at hun var blevet væk fra os.

Mine børn er det allerkæreste jeg har. Jeg er nok ikke alene i verden om denne følelse. At de har det godt, betyder alt for mig. Denne kærlighed kan ikke beskrives med ord. De er prisgivet min omsorg, og det er mit ansvar at sørge for, at de får en god og tryg opvækst.

I dag hørte jeg om tre drenge fra landsbyen i Rumænien, som ikke har det særlig godt. Forældrene er rejst fra dem, og drengene er knuste af sorg og savn. Moderinstinktet blev øjeblikkeligt vakt i mig. Jeg fik faktisk lyst til at ringe til forældrene og bede dem om at tage sig sammen. Helt urealistisk selvfølgelig. For uanset hvad – hvem er jeg, at jeg kan dømme?

Marte, fra verdens rigeste land, har aldrig levet i fattigdom eller kendt til den desperation og fortvivlelse, som faktisk driver TUSINDVIS af forældre i Østeuropa væk fra deres børn. Væk fra det kæreste de har, fordi de ikke kan forsørge dem.

Min datter kom tilbage efter kort tid. I dag er hun 12 år og kan ikke huske de minutter hun stod udenfor porten på Gorines Pizza uden mor og far. Mange børn i Østeuropa, må leve et helt liv uden deres forældre. Det er så utroligt smertefuldt at tænke på. Intet barn skal have det sådan.

Derfor driver Mission Uden Grænser et stort arbejde blandt fattige børn og familier i Østeuropa. Vi ønsker at give børn en tryg opvækst og gøre mennesker i stand til at forsørge sig selv. Det er mennesker som ikke har mulighed for, at forbedre deres livssituation på egen hånd. At de får hjælp og støtte er altafgørende for dem. Som fadder kan du være med til at gøre en forskel.

Der er mange som venter på en fadder, måske venter nogen på dig?

Hilsen Marte

P.S. Her kan du læse mere om fadderordningen

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik