Maria (10 år) elsker at gå i skole, men hendes forældre har hverken råd til skoletransport, bøger eller madpakke. Nu giver en fadder den lærevillige pige håb.

Hendes barndomshjem er et skur. Uden rindende vand og uden elektricitet. Ja, faktisk uden det meste af det, vi her i Danmark tager for givet. Jeg bliver helt dårlig over at tænke på alle de gange jeg har klaget over at skulle vaske tøj i mit varme flisebelagte vaskerum. Her må de vaske deres tøj i koldt vand – udenfor. 

Hjælpen fra Mission Uden Grænser giver Marias familie håb om en bedre fremtid.

 

Glemte landsbyer

I Rumænien står landsbyudvikling langt nede på prioriteringslisten hos landets politikere. Og det lille beløb, som bliver afsat til formålet, havner ofte i lommerne på korrupte regeringsfolk. Resultatet er derfor små fattige landsbyer fyldt med mennesker uden fremtidsudsigter. Det er i sådan en landsby Maria vokser op.

Marias forældre har fire børn, men intet arbejde. Der er ingen arbejdspladser i området og de har heller ingen uddannelse. Derfor er børnetilskuddet deres eneste indtægt. Fordi Marias onkel ejer en lille landsbybutik i landsbyen, kan de købe mad på kredit. Men når børnetilskuddet kommer, går alt til at tilbagebetale gælden. Det er ganske enkelt umuligt for dem at komme videre.

Den beskidte vej, der snor sig gennem landsbyen, bærer præg af politikernes manglende interesse. Der er flere familier her, som sidder i mudder til halsen, bogstavligt talt. Det er en hverdag jeg ikke kan sætte mig ind i. Et liv fuldstændig blottet for forudsigelighed og selvrealisering. 

Fattige landsbyer som denne er ikke noget usædvanligt syn i Rumænien.


Men der findes håb

Mission Uden Grænser arbejder for at give mennesker i Østeuropa mulighed for, at skabe sig værdige og gode liv. I dag har Maria en fadder i Mission Uden Grænser og modtager en skoletaske, bøger, skriveartikler, tøj og mad. Denne mulighed for at gå i skole, kan være hendes billet til en bedre fremtid. Vores medarbejdere besøger jævnligt hendes familie. Dette giver dem alle håb og glæde i en vanskelig hverdag. Det er godt at vide, at nogen vil hjælpe. 

Maria får skolebøger af Mission Uden Grænsers medarbejder.

Der er mange børn som Maria i nedprioriterede og tilsyneladende glemte landsbyer i Østeuropa. Mission Uden Grænser er til stede og behøver flere faddere for at kunne hjælpe flere.

Klik her for at læse mere om vores fadderprogram
eller send en SMS med kodeordet FADDER til 1245 for at registrere dig som fadder.

Du kan gøre en stor forskel 😊

Hilsen Marte

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik