Mens jeg byder efteråret velkommen med brænde i pejsen og stearinlys i hver en krog, frygter mange mennesker i Østeuropa denne tid på året.

Jeg springer ikke ligefrem af lykke over efterårets komme. Jeg synes faktisk, at årstiden er lidt for mørk, og derudover er jeg en værre frysepind. Jeg bor i et gammelt bondehus. Trods mange forsøg på at isolere og renovere, trækker det meget indenfor. Så når oktober nærmer sig og temperaturen nærmer sig 0, så trækker det virkelig meget omkring benene.

Det var på en af de dage, hvor temperaturen i huset var ekstra lav, at jeg kom til at tænke på de familier, som jeg har besøgt i Østeuropa, og på hvordan de har det lige nu. For mens jeg fryser benene og klarer mig gennem efteråret ved at finde uldsokker frem fra skabet, fyre op i pejsen og tænde stearinlys, er der mange mennesker i Østeuropa, som er bange. Bange, fordi de frygter for vinteren og ikke har mulighed for, at forberede sig på den kolde årstid, på samme måde som jeg. 

I Afrika har de vilde dyr som truer - vi har kulde!

Mange har kun de pinde, som de finder udenfor, at fyre op med gennem efteråret og vinteren. Det dur ikke!

I Østeuropa bliver udfordringene flere og større i efterårs- og vintermånederne. Der er mindre arbejde at få, og dermed lav indtægt. Nogen er heldige at have en brændeovn, som de kan fyre op i. Men det kniber med at finde brænde. Det er ikke fair, at en del familier må vælge mellem varme og mad, og husene de bor i, er ikke ligefrem vinterisoleret. En af mine kolleger fra Moldova sagde engang til mig: «I Afrika har de vilde dyr som truer, vi har kulde.»

Giv varme til en fattige familie dette efterår

Som fadder i Mission Uden Grænser er du med til, at give varme til mennesker som kæmper. Både i overført og bogstavelig betydning. Din støtte, er ekstra kærkommen i årstiden vi går imøde. Målet for alle familier, som modtager hjælp gennem vores fadderskabsprogram, er at de på sigt kan klare sig selv. At de kan leve et godt, værdigt og selvstændigt liv.

Lettet og glad familie, som har modtaget brænde fra Mission Uden Grænser.

Jeg håber, at du har lyst til at blive fadder og give varme til mennesker i Østeuropa dette efterår. Faktisk tror jeg, at det vil give lidt ekstra varme i dit liv også 😊

Bliv fadder her 😊 ❤️

Hilsen Marte

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik