Søstrene Valentyna og Vladislava vokser op i Ukraine.
For tre år siden fejrede familien deres aller første jul.

«Åhhhh mor, se den her - kan du huske den?» Vi har netop fundet kassen med julepynt frem og min datter tager en nisse op, som hun lavede da hun gik i børnehave. Hun er ikke mere end 12 år, men sætter allerede pris på gode juleminder. I år har hun også fundet sin yndlings juledvd frem, med en julekalender som giver den helt rigtige julestemningen. Der er noget helt særligt ved gode juleminder fra barndommen.

En lille flyrejse fra vores traditionelle juleforberedelser, bor Valentyna og Vladislava. De vokser op i en familie som kæmper for at klare sig. Faderen arbejder 65 km væk og er sjældent hjemme. Arbejdsløsheden i området er stor, så han har ikke fundet arbejde tættere på hjemmet. Moderen og bedstemoderen passer på pigerne, men savnet efter far ligger der hele tiden. Valentyna, Vladislava og mor er glade for, at der findes mennesker, som bekymrer sig for dem og ønsker at hjælpe.

Familien mangler det meste. Lige nu giver vinteren dem mange ekstra bekymringer. De har ikke varmt nok tøj og det trækker i huset. Flere familier i deres landsby er i tæt på at give op. At flygte i et alkoholmisbrug, er blevet løsningen for mange. Det kommer der ikke hyggelige barndomsminder ud af.

Aktion Julehjælp – giv en jul!

Nu begynder juleforberedelserne snart for os alle her i Danmark. Indtil for to år siden havde Valentyna og Vladislava aldrig fejret jul. Familien havde ikke råd til hverken gaver eller mad. Derfor var juleaften som alle andre aftner. Et uventet besøg fra Mission Uden Grænsers medarbejdere i Ukraine, gav dem et minde for livet. De fik både mad, godter og gaver. En lille gestus, med enorm stor betydning. For første gang nogensinde kunne de lave god mad i julen og hygge sig sammen som familie.

To smilende piger, som glæder sig til at åbne pakken med mad, godter og små gaver fra Mission Uden Grænser.

Igen i år banker Mission Uden Grænser på døren til Valentyna, Vladislava og andre familier som trænger til en ekstra opmuntring. Når hverdagen er tung og trist, betyder det alt at nogen viser omsorg og ønsker at hjælpe. Jeg er så glad for at vi som har meget, kan dele med mennesker som har lidt. Jeg håber dette bliver gode juleminder, som Valentyna og Vladislava vil huske på når de bliver større.

Hilsen Marte

Ønsker du at støtte Aktion Julehjælp og give en julepakke til en familie i Østeuropa?

Pakken koster 150 kr og indeholder mad og små gaver til hele familien.
SMS Julehjælp til 1245

 

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik