Adrian, Nicolae, Dorina og Ion vidste ikke hvad jul var for noget.
Men så kom Mission Uden Grænser på besøg med en julepakke...

De fire børn griner og taler mens de ruller store snebolde. En flot snemand er ved at tage form på den snedækkede gårdsplads. Før de er klar til at forevige øjeblikket og mesterværket, placerer de en gammel, lille gryde på snemandens hoved. Perfekt!

En vanskelig barndom

Det ligner egentlig et ganske almindeligt julekortmotiv. Fire glade børn, som glæder sig over at lege i sneen. Adrian, Nicolae, Dorina og Ions hverdag er dog ikke lige så idyllisk som motivet viser. 

Søskendeflokken vokser op i en landsby i Moldova. Her lever folk ganske enkelt i stor fattigdom. Hverken tøj eller mad er en selvfølge. De smilende og glade søskende foran snemanden, er ofte blevet set vandrende rundt i nabolaget dårligt påklædt, beskidte og sultne. Forældrene er uden arbejde. Derfor har de ikke nok indtægt til, at kunne forsørge familien, som de ønsker. 

Jul – hvad er det?

Julen nærmer sig. I mange år kendte Adrian, Nicolae, Dorina og Ion ikke til denne højtid. De havde aldrig hørt mor og far fortælle om jul, Jesus, engle eller hyrder. De havde heller ikke set dem pynte op eller gøre klar til fejring med god mad. For en familie som knap nok har råd til brød og smør i hverdagen, er det ikke muligt at markere højtiden.

Hjælpen fra Mission Uden Grænser og Aktion Julehjælp, blev den første og bedste julegave for familien nogensinde. Nu får de hjælp hele året rundt, men pakken til jul er noget helt særligt for børnene. Den er et højdepunkt, og glæden som kommer til udtryk idet de fire børn tager mad og godter op af julepakken, bekræfter dette.


«Se, chokolade», siger Dorina og viser en plade chokolade, mens hun storsmiler. «Wow, vi kan få grød til frokost i morgen,» tilføjer storebror, Adrian. 

I dag ved de fire børn hvad julen handler om, og julepakken giver dem mulighed for at markere dette. Med både mel, ris, pasta, sukker, olie, konserves, the og godter, har familien mulighed for at tilberede lidt ekstra god mad i julen. Men det som betyder aller mest, er at opleve at nogen har omsorg for dem. At julens budskab om kærlighed og fred, er blevet til virkelighed i deres liv.

Har du lyst til, at glæde en familie med en julepakke,
kan du sende en SMS med kodeordet JULEPAKKE til 1245 (150,-)
eller du kan læse mere her

Glædelig jul til dig ❤️🎁

Hilsen fra Marte 

 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik