Vær ikke for stolt til at udvise omsorg. Du vil glæde nogen, og dit liv bliver meget rigere af det, det jeg lover.

Jeg har set hende gå denne vej mange gange. I dag er vejret rigtig dårligt og regnen står ned. Hun bærer på to indkøbsposer, som ser ret tunge ud. Jeg kommer selv kørende fra butikken. Det tar ikke mange sekunder fra jeg ser hende, til min bilen er ved siden af hende, men alligevel formår jeg at tænke mange tanker på den korte tid.

Jeg tænker, at jeg bør stoppe og høre om hun vil køre med. Jeg tænker nej, jeg kender hende jo ikke, måske kan hun lide at gå i regnvejret med tunge indkøbsposer (ikke så sandsynligt). Måske er det bare en dum idé. Måske siger hun nej? (som om at det ville være en krise!).

De fleste af os, måske os alle, har en slags indbygget barriere, som hindrer os i at blande os i andres liv. Den lille stemme, som siger at, nej tænk hvis de hellere vil være i fred, de har sikkert nok i sig selv, de har sikkert mange andre som holder af dem. Nogle gange er det sikkert fint med sådan en barriere, men jeg tror at det oftest er godt at turde at udvise omsorg.

Mit bilvindue dugger til og vinduesviskerne kører på fuld tryk, jeg stopper, ruller vinduet ned og spørger: »Vil du køre med?«, »Åh ja, gerne« svarer hun glad og sætter sig ind«.

Vi har netop taget de første skridt ind i år 2020. Det er tid til nytårsfortsæt og gode intentioner. Bag os ligger julen, som handler om at være der for andre. Men da der er mange andre dage på et år, kan vi jo godt tage lidt af den juleånd med os ind i det nye år. Jeg er overbevist om at mange mennesker også sætter pris på lidt omtanke i en grå hverdag.

Turde at udvise omsorg i 2020 – jeg vil gøre det samme. Jeg er sikker på at vi kommer til at glæde nogen og livet bliver rigere for alle.

Nytårskram fra Marte 

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik