»Jeg husker at jeg kiggede ud af vinduet på sygehuset, efter jeg havde født vores datter. Det var vinter og utroligt koldt. Jeg havde meget blandede følelser. Jeg var lykkelig over at have fået vores lille dejlige pige, men samtidig var jeg trist og bekymret, fordi jeg vidste, at jeg skulle have hende med hjem til et iskoldt hus. Mens de andre mødre ville hjem så hurtigt de kunne, ønskede jeg bare at blive på sygehuset« – Tatiana, Moldova 

For fattige familier i Moldova skal der ikke meget til, før problemerne bliver for store at bære alene. Indtil for to år siden, så fremtiden lys ud for Tatiana og familien. Hendes mand, Ghenadie, var igang med at bygge deres hus, da han pludselig blev rammet af en hjerneblødning. Han overlevede, men var ude af stand til at arbejde og forsørge familien. Den eneste løsning var at flytte ind i det nye hus, før det var færdigt. Huset er ikke isoleret, og det kolde betongulv er dækket med nogle tynde tæpper, for at gøre det lidt lunere.

JEG BLEV CHOKERET FØRSTE GANG JEG BESØGTE FAMILIEN. DER VAR LIGE SÅ KOLDT INDENFOR SOM UDENFOR. TATIANA VAR PÅ GRÅDENS RAND, DA HUN VISTE MIG SKABET MED MADVARER. DET ENESTE SOM STOD DERINDE, VAR EN HALV PAKKE SUKKER. DA JEG TOG DERFRA, KUNNE JEG NÆSTEN IKKE TRO DET JEG HAVDE SET. HER VAR DER VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP. – Andrei, Mission Uden Grænsers lokale koordinator i området.

Sammen med frivillige fra menigheden, sørgede Andrei for at familien fik brænde, mad, varmt tøj, vinterstøvler og dyner. Da de kom med hjælpen, blev der feststemning i det lille hus. Ghenadie skyndte sig at fyre op i ovnen, så det blev varmt og godt for den nyfødte pige og storebroderen, Ivan.

DA ANDREI KOM MED ALLE DE FINE TING, VAR DET SVÆRT AT FORSTÅ AT DET VAR VIRKELIGHED, OG IKKE BARE EN DRØM. TÆNK AT DER FINDES MENNESKER MED SÅ STOR OMSORG FOR OS. NU TROR JEG PÅ MIRAKLER, OG AT DER FINDES GODHED I DENNE VERDEN. – Tatiana.

Der er fortsat mange mennesker i Østeuropa, som har brug for hjælp. 
Vil du hjælpe flere mennesker sikkert igennem den østeuropæiske vinter? 
Mobilepay: 80703, mrk. "BRÆNDE"

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik