”Jeg viser ikke den fortvivlelse og frygt, jeg bærer på, foran børnene. Når natten kommer, lader jeg følelserne for frit løb. Så græder jeg!"

Angela er alenemor. Hun bor i Moldova, som er et af Europas fattigste lande. Det er otte år siden hendes mand forlod hende. Han rejste til udlandet for at søge lykken der.

En pakke majsmel var det eneste mad, de havde i skabet, den dag han forlod dem. Angela var ladt tilbage, knust og fortvivlet. Fremtiden så kulsort ud. Hun vidste ikke, hvordan hun skulle håndtere den nye situation, men hun tog sig sammen og bagte et lille brød af pakken med majsmel – for børnenes skyld.

Bliv fadder for en familie som kæmper

Arbejdsløsheden i det lille Moldova er stor. På grund af dette, er over 1 mill. moldovere rejst til udlandet for at finde arbejde. Tusindvis af børn i Moldova er blevet forladt af en eller begge forældre. Angelas børn er blandt disse.

De bor i et forfaldent hus, som Angela har arvet af sine bedsteforældre. Hun har selv repareret alle vinduerne, som blev knust, da de flyttede ind. Sammen med børnene dyrker hun jorden for at blive selvforsynende med grøntsager.

Hun vil ikke rejse væk for at finde arbejde, for så efterlades børnene af både mor og far. Hun vil hellere, at de skal være sammen og leve af det lidt de har, end at tjene en lille smule penge og ikke være sammen.

I dag er det International Kvindedag. En dag, der har betydet meget for danske kvinders rettigheder i samfundet. I mange andre lande i verden, lever kvinder under helt andre forhold. Jeg kan ikke andet end at bøje mig i støvet, for Angela og andre kvinder, som hende. Kvinder som fortsætter med at kæmpe for overlevelse, selvom de har alle odds imod sig. Kvinder, som står alene i kampen for det, der burde være en selvfølge - et værdigt liv!

Hvis du ønsker at blive fadder og hjælpe kvinder som Angela, kan du læse mere eller tilmelde dig her.

Hilsen Marte

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik