fbpx

Et stort smil spreder sig på Mihais (10) mund, da han åbner julepakken. Nu kan han også se frem til jul.

- Wow, du fortalte mig at du havde noget til mig, men jeg vidste ikke, at det var sådan en stor kasse, udbryder Mihai. Han stråler, mens han prøver at holde balancen med den store kasse, han lige har modtaget.

Det er Valentina, Mission Uden Grænsers koordinator i den by hvor Mihai bor, som er kommet med julepakken. Hun sender ham et smil, som er mindst lige så stort som hans. Det betyder meget for hende at se, at Mihai er glad – sådan har det ikke altid været...

Det er altid godt, når Valentina fra Mission Uden Grænser kommer på besøg.

Barfodet og iskold

Første gang Valentina mødte Mihai, var en iskold vinterdag. Han kom skælvende ind ad døren til Mission Uden Grænsers lektiehjælp i Missionscentret. Den frosne dreng var kun iført en tynd skjorte og var barfodet i sine støvler. Han var både genert og bange.

- Mihai vokser op i en meget fattig familie. Forældrene har ikke faste arbejde, men tager dagjobs hvor de kan finde det. Økonomiske bekymringer fører til mange diskussioner. Det har præget Mihai meget i sin opvækst, fortæller Valentina.

Mihai finder meget glæde og trøst i sin hund i den hårde hverdag.

I trygge omgivelser

Mission Uden Grænsers lektiehjælp blev et sikkert tilflugtssted for Mihai. Omsorgen fra de voksne har betydet meget for ham.

- Nu er han ikke så genert længere. Han sidder aldrig stille, men griner og taler som et vandfald, smiler Valentina.

På hjemmebesøg ser hun dog stadigvæk noget til den gamle Mihai. En dreng, der længes efter bekræftelse og positiv opmærksomhed fra sine forældre.

Og hjemmebesøg har der været en del af det sidste år. I løbet af Corona-perioden besøgte Valentina Mihai og leverede mad til hans familie hver 14. dag. Det har været nogle meget hårde seks måneder for dem. De har haft endnu mindre at gøre godt med, end normalt. Mihais daglige besøg i Mission Uden Grænser lektiehjælp forsvandt også, da samfundet lukkede ned.

- Jeg har haft sådan en smerte i mit hjerte på grund af dette. Jeg ved, at det har været et stort tab for ham, siger Valentina.

Håb i håbløsheden

Nu nærmer julen sig. Mihais familie har ikke penge til at fejre jul, og Mihai er ikke vant til at få hverken julegaver eller julekager. Derfor var glæden stor, da Valentina kom med en julepakke fyldt med mad, godter og gaver.

 

 -Se mor, råber Mihai. Valentina er her – og hun har en hel kasse mad med!

Han tager imod den store kasse og bærer den helt alene. Et stort smil spreder sig om munden, da han åbner kassen. Nu kan Mihai også se frem til jul.

Der er mange børn som Mihai i Østeuropa. DU kan være med til at give dem glæde og håb denne jul

Mobilepay 80703, skriv "Julehjælp" i kommentarfeltet" + CPR-nr for skattefradrag
eller læs mere her

Julekram fra Marte ❤️

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik