fbpx

En bilulykke var starten på Marias liv som hjemløs. Mission Uden Grænsers suppebus i Bulgarien reddede hendes liv.

-Han døde med det samme, siger Maria lige så stille.

Det er fire år siden, men hun husker dagen og det, der skedte, som var det i går. Dagen, der forandrede hendes liv drastisk. Hun blev enke, udstødt af familien og hjemløs, alt på samme tid.

-Jeg kørte bilen, og min datter bebrejder mig for ulykken, fortsætter hun.

De boede sammen i en lejlighed, datterens familie, Maria og hendes mand. Nu måtte hun flytte ud, da Marias datter ikke ville have noget med hende at gøre.

-Jeg var knust. Jeg mistede ALT i den bilulykke, hvisker Maria.

Troen på Gud holdt hende i live 

Hun har boet størstedelen af sit liv i Bulgariens hovedstad, Sofia, og hun er uddannet indenfor elektrisk design. I 1990 startede hun sin egen virksomhed sammen med sin mand, men efter ulykken, kunne hun ikke holde gang i den alene.

Som hjemløs sov Maria på bænke eller under altaner og andre steder, hvor hun kunne finde ly. Om dagen samlede hun flasker. Hun blev nødt til at se bort fra følelsen af skam og stolthed, mens hun rodede rundt efter mad i skraldespande.

- Der er ikke plads til skam, når du er sulten, siger hun.

Hendes laveste punkt var, når hun en dag faldt i sneen, mens hun ledte efter flasker, og brækkede benet. Desperat, ensom, sulten og ude af stand til at bevæge sig, blev livet som hjemløs uudholdeligt. Hendes tanker blev destruktive og hun følte sig værdiløs.

Tilfældigvis kom hun i kontakt med Mission Uden Grænsers suppebus i byen. Der blev hun mødt af mennesker, der ikke så ned på hende, hun fik mad og noget, som hun ville værdsætte resten af livet, en Bibel. En tanke og håb om, at Gud også havde en plan for hende, begyndte at spire.

Det var begyndelsen på vejen tilbage til livet for Maria.

-Fra den dag af, var det troen på Gud, der holdt mig i live, indrømmer hun.

En bøn om forsoning

Maria kom regelmæssigt og besøgte suppebussen. 

-Suppen, brødet, medicinen, skoene og det varme tøj reddede mit liv, men mest af alt varmer det mit hjerte, at der var nogen, der holdt af mig. Samtalerne med Anna, der arbejder i bussen, gav hende styrke til at fortsætte at kæmpe for et bedre liv igen.

Maria begyndte at bede til Gud om tag over hovedet, men hendes inderligste bøn var at blive tilgivet og genforenet af familien.

Gradvis er flere bønner blevet svaret for den hjemløse kvinde. Det begyndte med, at hun fik lov til at møde hendes børnebørn. Hun kunne lide at tage dem med til suppebussen. Derefter blev hun tilbudt et job på hospitalet i byen.

- Det var helt utroligt at få løn for første gang. Det havde været længe siden, jeg havde mere end 5 kroner i hånden på en gang, smiler Maria.

Miraklet

Hun beskriver det som et mirakel. En drøm hun aldrig egentlig troede, ville blive virkelighed. Men det bedste af alt var, da datteren kontaktede hende og bad om tilgivelse.  

- Gud hørte mine bønner. Da livet var på det mørkeste, sendte Gud suppebussen og folkene til mig. Menneskerne, der viste mig omsorg, kærlighed og respekt. Jeg vil aldrig glemme venligheden, siger Maria med tårer i øjnene. 

- Dette er vores drøm for alle de hjemløse, vi møder i arbejdet, siger Anna i suppebussen. Med Guds hjælp og nåde, ønsker vi at alle skal få et nyt og bedre liv.

Mission Uden Grænser har suppebusser i Rumænien, Bulgarien og Moldova. Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med hjemløse, kan du sende et gavebeløb.

MobilePay: 80703 (skriv adresse og CPR.nr i kommentarfeltet for skattefradrag) Bankoverførsel: KONTO: 9712 0741793075 (skriv “MUG Varme" i kommentarfeltet)

Kram fra Marte ❤️

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik