fbpx

Alina elsker at sy, og det gør hun hver eneste dag. Men det, der nu er hverdag for denne ukrainske pige, var engang en fjern og umulig drøm.

Hun smiler et stort og oprigtigt smil, mens hun sidder mellem en masse faverige ruller af stof og med en symaskine foran sig. Alina er godt i gang med dagens arbejde.

 “Jeg elsker at sy,” siger hun og og trækker i stoffet, mens symaskinen larmer. Hun har fået fast arbejde i en butik, som syr og sælger sengetøj. Det var ikke nogen selvfølge for den ukrainske pige.

Voksede op i fattigdom

Hun kommer fra det fattige landdistrikt i Ukraina. Her er der meget få jobmuligheder og de fleste lever af at holde dyr og det, jorden kan give dem. Det er trænge vilkår og intet luksus, et liv vi slet ikke kender til her i Danmark.

Alina voksede op med fire søstre og det var på mange måder godt, men de havde ikke meget at leve af. Hendes far døde i en ung alder og hendes mor blev nødt til at forsørge de fire piger på egen hånd.

Drømmen som faldt på jorden.

Alinas interesse for at sy blev født allerede i folkeskolen. Hun elskede at arbejde med redesign og som hun blev ældre, voksede en drøm om en uddannelse indenfor syning. Men Alinas mor havde ikke pengene til at betale for uddannelsen.

Det var svært for den meget ambisiøse pige. Skuffelsen var stor og Alina begyndte at se for sig et liv i landsbyen uden uddannelse og job. Helt indtil en dag, hvor hun hørte om Mission Uden Grænsers tilbud om erhvervsoplæring til unge, der kommer fra hårdt ramte familier. Og et af kurserne var netop syning. Alina skyndte sig at kontakt dem!

“Den bedste tid i mit liv”

I 2018 gik hendes drøm i opfyldelse. Hun fik en plads på kurset.

Jeg husker tiden på syningskurset som den bedste tid i mit liv”, siger Alina, mens hun river noget stof i stykker og gør klar til det næste pudebetræk.

“Det var ikke bare det faglige, der var godt. Jeg elskede atmosfæren og det kristne fællesskab. Der var aldrig noget skænderi eller dårlig stemning. Og hver dag startede med andagt og sang. Jeg elsker også at læse og brugte masser af tid på biblioteket.

Uddannelse forandrer liv

Alinas historie er et godt eksempel på, hvor vigtig uddannelse er i kampen mod fattigdom. Bevis på uddannelse og kompetance var afgørende i, at hun fik et job.

Jeg kan selvfølgelig ikke vide, hvordan Alinas hverdag ville se ud uden uddannelse, men højst sandsynligt ville slutningen på denne historie være en helt anden.

Derfor arbejder Mission Uden Grænser for at børn og unge, der vokser op i fattigdom, skal kunne gå i skole og tage en uddannelse. Det åbner op for muligheder, der kan forandre liv.

Har du lyst til at være med til at hjælpe?

Bliv fadder for at hjælpe et barn 😊
- Sammen gør vi en forskel

Hilsen Marte

Ønsker du at modtage gode historier og holde dig opdateret på vores arbejde? Tilmeld dig vores nyhedsmail.

MobilePay  575255

Tilføj adresse og CPR nummer for skattefradrag

Bank  9570  13428255

Tilføj CPR nummer for skattefradrag

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik