fbpx

Da hendes mand forlod hende, havnede tvillingemoderen, Lyudmyla, i en håbløs situation. Uventet hjælp gav hende nyt håb.

Lyudmyla bor i et af Europas fattigste lande, Ukraine. Hendes liv har aldrig været en dans på roser, men det blev ekstra svært for to år siden, da børnenes far besluttede  at forlade dem. Han sagde, at han ønskede sig et lettere liv.

Sikke en egoist, tænker jeg og bliver mig vred. Lyudmyla lader derimod ikke vrede og bitterhed styre sit liv. For hende er kærligheden til børnene drivkraften, i en hård hverdag.

Lever fra hånd til mund

Den lille familie på tre bor i en landsby langt vestpå i Ukraine. Før var dette en levende landsby med minedrift som hovedindustri. Nu er det knap muligt at finde arbejde her. De fleste mennesker, som bor her, lever fra hånd til mund af det, de selv dyrker.

Lyudmyla flyttede hertil, da hun blev alene – til sit barndomshjem. Hun havde ingen andre steder at tage hen. Forældrene døde for 20 år siden, og den lille gård er præget af forfald.

Lyudmyla foran barndomshjemmet, som hun er flyttet tilbage til.

Mange år uden vedligeholdelse har sat sine spor.

Alkoholmisbrug og vold, som følge af den brutale fattigdom, er udbredt i området. Lyudmyla var længe bange for, at hendes børn ville blive negativt påvirket af det barske miljø. At fulde og voldelige forældre skulle blive deres forbilleder. Derfor var glæden stor, da børnene blev inviteret til at deltage i Mission Uden Grænsers fritidsprogram i byen. 

Nyt håb

Børnene kommer der hver dag efter skole. Der får de et varmt måltid og hjælp med lektierne. Det er et godt og trygt sted at være. De lærer hvordan man skal opføre sig over for hinanden, og hører om det bedste forbillede af alle, Jesus. At hendes børn har fået faddere igennem Mission Uden Grænser, har løftet en tung byrde fra Lyudmylas skuldre. Det har givet hende håb.

Der er mange i Østeuropa, som har brug for en fadder nu. Coronakrisen har ramt de fattigste hårdt og gjort hverdagen endnu vanskeligere for mange. Forældre er fortvivlet. Børnene lider.

Som fadder for en familie, kan DU gøre en forskel. Jeg håber du vil hjælpe.

KLIK HER FOR AT BLIVE FADDER I DAG!


Hilsen Marte :-)

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik