fbpx

Om vinteren ligner Moldova et smukt julekort, med dets snedækkede bjerge. Men for familier, som lever i ekstrem fattigdom, bringer vinteren ekstra bekymringer med sig: forhøjede varmeregninger, påmindelsen om et dårligt isoleret hjem, bekymringer om hvordan man skal stille sulten og klæde børnene på. Dertil kommer udfordringen med lavere indtægt grundet færre ledige jobs.

Livet har været hårdt for Stela, siden hendes mand døde for seks år siden. Hun lever i en konstant kamp for at skaffe penge nok, til at holde familien mætte og regningerne betalt.

"Vinteren kan være en glædens tid for mange mennesker, men for mig er den en uvelkommen gæst," fortæller Stela Nastas (46), fra det nordlige Moldova. Hun bor med sine fire børn og ene barnebarn i et toværelses hus. Luften i hjemmet er tung af fugt og skimmelsvamp, der er ingen centralvarme, el, rindende vand eller toilet, og komfuret bruges både til madlavning og opvarmning af huset. "Jeg var under så meget pres og var tynget af stress og udmattelse. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle finde penge til at opvarme huset eller købe varmt tøj til mine børn. Det var så hårdt at se på dem iført tynde jakker og slidte sko" fortæller Stela.

Stela og hendes ældste datter udenfor deres hus i det nordlige Moldova.

Livet ændrede sig for familien, da de blev tilmeldt Mission Uden Grænsers familiefadderprogram

"Jeg hørte om en organisation, som ønskede at hjælpe, fordi Gud elsker mig og mine børn" fortæller Stela. "Jeg begyndte at tænke: 'Kan det virkelig være sandt? Kunne der virkelig findes nogen, som ville bekymre sig om os?'"

Familien begyndte at modtage mad- og hygiejnepakker, Stela får praktisk og følelsesmæssig støtte og denne vinter, som det kolde vejr sætter ind, er vi der for familien. 

Stela fortæller: "MUG blev endnu engang vores redning. Vi fik brænde, som nu hjælper os med at holde huset varmt. Og vi fik også en anden vidunderlig og uvurderlig gave – varmt, flot overtøj og vinterstøvler til hele familien. Der var også noget til mig. I har givet os varme – ikke kun til vores hjem, men også til vores sjæl!"

 

Smil og taknemmelighed. Her ses familien iført deres nye, varme overtøj og vinterstøvler.

Der er mange flere familier som denne i Østeuropa. Familier, som frygter vinteren, fordi de ikke har råd til at købe brænde. Mødre, som må vælge om deres børn skal være sultne eller fryse. Vi har brug for din hjælp til at nå ud til flere familier.

Vil du hjælpe en familie gennem vinteren?


Hilsen Katarina

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik