fbpx

Måske genkender du Oleg fra vores billeder med uddeling af julepakker? Han er præst og en af vores koordinatorer i Ukraine. Han har 4 biologiske børn, 5 adopterede og 5 børnebørn. Grundet krigen har hans kone været nødsaget til at flygte ud af landet med børnene, mens Oleg har besluttet at blive i Ukraine og fortsætte arbejdet i det østlige Ukraine, hvor han tager sig af dem, som er nødsaget til at blive i området eller er internt fordrevne. På et besøg på vores kontor i Rivne, for at hente nødhjælpspakker, reflekterede han over situationen i Østukraine.

"Situationen er ekstremt vanskelig. Vi er praktisk talt omringet, og folk flygter fortsat hver eneste dag. Butikkerne i byen har måtte lukke, blot nogle få dagligvarebutikker og apoteker er åbne, men de er næsten tomme. Situationen i besatte landsbyer og byer er forfærdelig. De russiske besættere begår forfærdelige forbrydelser: røveri, drab, trusler og voldtægter, de har ingen moralske principper – ingen medfølelse.

Folk lever i frygt, de gemmer sig for det meste i deres kældre om natten og store dele af dagen. Desværre er livet totalt lammet i Slavyansk og Kramatorsk."


Mykola og Oleg henter nødhjælpspakker med mad og hygiejneartikler, til uddeling i Østukraine.

Oleg med noget af hans udvidede familie

Mens Oleg var i Rivne, delte han noget af det han havde oplevet, med teamet:

"Jeg vil gerne dele et mirakel, som vi oplevede på vores vej fra Sloviansk til grænsen. Min ven Kostiantyn og jeg kørte 2 busser med børn i alle aldre og kvinder. Pludselig punkterede Kostiantyns bus, mens vi kørte i høj hastighed. Bussen kørte ind i vejens kofanger og fortsatte yderligere 150 meter. Takket være vores fantastiske Gud, kom ingen til skade bortset fra en dame, som brækkede sin arm. De kristne fra en nærliggende by hjalp med reparationen og vores busser nåede deres bestemmelsessted.

En anden velsignelse for os er, at 27 mennesker siden krigens begyndelse kunne gemme sig i kælderen i vores hus – vores familie, slægtninge, nogle kirkemedlemmer og venner. Vi har haft dagligt fællesskab,  konstant bøn og opmuntret hinanden med Bibelens løfter."

Hvad kan vi, her i Danmark, konkret bede for?

"For jeg ved hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb." Jeremias 29:11.

Dette vers opmuntrer mig i de sværeste øjeblikke. Bed venligst om min åndelige styrkelse. Det er en meget mørk, dyster og depressiv situation, og det er let at miste håbet. Bed også om Guds beskyttelse for mig og alle de familier, jeg hjælper. Vi beder alle om at denne forfærdelige krig må ende.


Vil du hjælpe krigens ofre?

For 180 kr. kan du give en nødhjælpspakke med madvarer og hygiejneartikler
Mobilepay 80703 "Ukraine"


Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik