fbpx

Familien boede i en lille by i Donetsk-regionen. Den 24. februar, da deres by kom under kraftig bombning, søgte de tilflugt i kælderen på en af byens skoler. Da skolen blev ødelagt, vendte de hjem og måtte i lang tid søge ly i deres mørke, ufærdige kælder. Der til- bragte de mange dage, mens frygtelige eksplosioner rystede alt omkring dem. 

En skræmmende flugt

Nadiya bad utrætteligt om Guds indgriben, og en dag fik de endelig plads på en evakueringsbus, som førte hende og hendes to børn ud af byen. 

Da de var på vej, begyndte russiske kampvogne at skyde mod bussen. Alle lagde sig på gulvet inde i bussen. Pludselig begyndte en af passagererne i bussen at synge. Én efter én sluttede de andre sig til. Med alle i god behold ankom bussen til den nærmeste togstation. Da Nadiya og hendes børn steg ind i toget, lagde hendes datter sig også ned på gulvet der, selvom de var udenfor fare. 

Nadiya og børnene bor nu i Rivne i det vestlige Ukraine.

En tiltrængt dag i glædens og latterens tegn


For nylig fik de mulighed for at tage med på en dagslejr for flygtningebørn og deres forældre i en rolig, øde beliggenhed med en smuk sø i nærheden. Lejren blev drevet af Mission Uden Grænsers (MUG) personale i Ukraine, sammen med frivillige fra en af kirkerne i Rivne. 

Omkring 50 børn og 50 voksne deltog i dagslejren den 11. maj. Efter alle havde hilst på hinanden, var der en sjov og livlig sangstund. Børnene blev derefter opdelt i grupper for at deltage i et løb. Der var mas- ser af sjove opgaver at løse, og hver opgave var ledsaget af en kort bibelhistorie. Under hele arrangementet var der to trampoliner og en oppustelig rutsjebane, som de kunne lege på, og der var slik, bananer og juice. Candy floss blev hurtigt alles favorit snack. På trods af de seneste traumatiske oplevelser var alle i stand til at nyde dagen i fulde drag. 

Mens børnene legede, havde nogle af vores medarbejdere samtaler med forældrene. De har oplevet så meget smerte, tragedie og grusomhed. Krigen har delt folks liv op i 2 – ’før’ og ’efter’ krigen. Mange mennesker har mistet deres hjem og deres ejendele – nogle deres slægtninge og kære. Børnene var dybt traumatiserede og led forfærdelige følelsesmæssige traumer. Der venter en lang proces med heling for dem, efter det de har været igennem. 

En fredelig himmel

Efter de lækre snacks, var der en sjov sportskonkurrence, hvor børnene kunne dyste i grupper. Atmosfæren fyldtes af grin og begejstring, og da var der ikke et eneste barn uden et smil på læberne. Sidst på dagen blev der fortalt en prædiken om Jesu kærlighed. MUGs medarbejder, Stanislav, bad om Guds nåde og perspektiv, for at krigen må slutte og om en "fredelig himmel" – et udtryk, som bruges flittigt i Ukraine lige nu og som betyder meget for alle ukrainere. 

Nadiya og hendes børn og alle de andre på dagslejren var glade for at mærke kærligheden og støtten fra MUGs medarbejdere og frivillige, og alle, som har gjort begivenheden mulig. At have et trygt sted, hvor børnene kan lege, betyder alverden for ukrainske mødre. 

Vil du give et barn, som er påvirket af krigen, mulighed for at komme på sommerlejr?

Mobilepay 80703 "Lejr"


Ønsker du at modtage gode historier og holde dig opdateret på vores arbejde? Tilmeld dig vores nyhedsmail.

MobilePay  575255

Tilføj adresse og CPR nummer for skattefradrag

Bank  9570  13428255

Tilføj CPR nummer for skattefradrag

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik