fbpx

Familien Stel'makh – Oleksandr, 38, Nataliya, 30, og deres fem børn – bor i en landsby i Sarny i det vestlige Ukraine. Der er meget, der bekymrer Stel'makhs i øjeblikket: For det første bragte Covid-19-pandemien flere vanskeligheder til en region, der allerede var præget af høj arbejdsløshed og fattigdom - og nu fortsætter den igangværende krig med at bringe uanede ødelæggelser, traumer og ødelæggelse af Ukraine, samt inflation og en stigning i priserne.

Oleksandr fortæller: "Uanset hvor hårdt jeg arbejder, er omstændighederne altid for meget. Vi har altid holdt en køer. Desværre blev to af dem syge og døde. Jeg passede og pleje længe vores sidste ko – lagde al min energi i det – men til sidst hun døde også. Det er et stort tab, da koen ville have været omkring tusind dollars værd."

Det siges, at de, der er født og opvokset i landsbyen, har lært at arbejde hårdt fra en meget ung alder - og det er bestemt sandt for Stel'makhs. Med husdyr og fjerkræ, der skal passes, de voksende afgrøder, og alt arbejdet omkring huset, er der brug for alle hænder.

Ud over at tage sig af familiegården arbejder Oleksandr deltid til en lav løn. Familien overlever hovedsageligt af det, de dyrker på deres gård.


Faddere kom dem til undsætning

Heldigvis behøver familien Stel'makh ikke kæmpe videre alene. Sidste år blev de tilmeldt vores familiefadderprogram og fik danske faddere - siden da har de modtaget løbende materiel, åndelig og emotionel støtte. Vores mål er at hjælpe med at styrke og udruste familien, så de ikke bare overlever krigen og fattigdommen - men de trives og på sigt kan klare sig selv.

Sergiy, vores medarbejder, der arbejder med familien, fortæller: "Krigen påvirker alle, selv mennesker, der bor i forholdsvis rolige dele af landet. Der er intet sikkert sted i Ukraine længere. Familien Stel'makh gør ligesom alle andre i Ukraine alt for at hjælpe landet til sejr – beder, donerer, hjælper flygtninge og andre, der er i nød. Vores liv lige nu føles lidt som kampen mellem David mod Goliat, og vi har desperat brug for, at Gud dukker op."

Oven i alle de vanskeligheder, som familier som Stel'makhs står over for, bringer vinteren sine ekstra udfordringer. Vinter betyder mindre arbejde og et dyk i lønnen, mens brænde og varmt tøj er blevet dyrere. Derfor støtter vi familier og ældre mennesker, der lever i fattigdom, med ekstra støtte om vinteren.

Nu, selvom det er koldt udenfor, med et flot snedække der dækker landskabet, er det hyggeligt og varmt inde i Stel'makhs' hjem. Faddernes støtte gør hele forskellen – og sikrer, at familien ikke længere er tvunget til at vælge mellem varme og mad.

"Tak til vores faddere – og fortsæt venligst med at bede for fred i Ukraine," afslutter Oleksandr.
 

Giv varme

Mobilepay 575255  Mrk. "Varme"
Skattefradrag? Angiv dit cpr-nr og adresse.

Læs mere her

Med din støtte kan vi hjælpe flere familier som Oleksandrs med at overleve – og trives – gennem en hård vinter – og endnu hårdere omstændigheder. 

Ønsker du at modtage gode historier og holde dig opdateret på vores arbejde? Tilmeld dig vores nyhedsmail.

MobilePay  575255

Tilføj adresse og CPR nummer for skattefradrag

Bank  9570  13428255

Tilføj CPR nummer for skattefradrag

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik