fbpx

"Tusind tak, fordi I tænker på os", siger Elena med tårer i øjnene. Julepakken med mad giver familien fra Rumænien tryghed og håb i en svær tid.

Fire små ansigter kigger nysgerrigt på pakken, som vi lige har lagt fra os. Jubelråb og latter fylder den lille toværelses lejlighed. Chokolade, mel og sukker pakkes ud på sengen.

Vi er på besøg hus Elena, hendes mand Florin og deres børn i Rumænien. Familien bor under trange kår i en forfalden blok fra kommunisttiden.

- Jeg er næsten lige så spændt som børnene, griner Elena og kigger på mens børnene pakker madvarerne ud.

Sandheden er, at familien er dybt afhængig af den mad, de får. Uden denne gave havde de ikke haft meget at stille på bordet til jul.

Fire spændte børn, der glæder sig til at åbne julepakken.

Måtte tigge om møbler og potter

De gamle, slidte vinduer i lejligheden råber på forbedring. Vinterkulden kryber let ind i boligen, der hverken har varmt vand eller varmeanlæg.

- Da vi flyttede herind, var der skimmelsvamp overalt, fortæller Elena og kigger på væggene. Lejligheden stod helt tom og hun måtte tigge om møbler og køkkenudstyr fra naboer og lokale kirker.

Familiens indkomst er på et minimum. Elena er hjemme med børnene, mens Florin arbejder som daglejer i byggebranchen. Om vinteren er det ekstra svært at få arbejde. Florins løn rækker ikke til på både varme og mad.

Mad til jul

Julen nærmer sig. Elena fortæller, at de normalt holder en beskeden fest. Indholdet i julepakken, som børnene ivrigt har pakket ud, giver hende mulighed for at lave noget ekstra godt at stille på bordet. Suppe med frikadeller, stegte kartofler og majsbrød. Det er børnenes favorit. Med sukkeret og melet fra julepakken kan der måske også blive til nogle kager.

Nu behøver vi ikke bekymre os

- At få sådan en julepakke betyder, at vi ikke skal bekymre os - vi har mad på bordet til jul, siger Elena med en rørt og taknemmelig stemme.

 

​Lige nu kæmper mange familier i Østeuropa. Krig og stigende priser har gjort hverdagen endnu sværere, end den var. Ved at give en julepakke kan du give håb, trøst og glæde til familier og ældre i tiden op til jul. Vil du give en julepakke i dag?

For 200 kr. kan du give en julepakke med 10-12 kg madvarer, samt julegodter og juleevangeliet.

Mobilepay 575255      Bankoverførsel 9570 13428255
Mrk. "JUL"
Skattefradrag? Angiv dit cpr-nr og adresse.

Læs mere her

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik