fbpx

Ingen børn skal skælve i kulden

 

"Børnene, jeg møder, er sultne og fryser. De lever i dyb fattigdom og kæmper for at holde varmen i den bidende vinterkulde" 

– Nermin Begovic, vores medarbejder fra Bosnien-Hercegovina.

Hver vinter møder Nermin letpåklædte børn, som ryster af kulde. Temperaturen kan falde til minus 15 grader flere steder i Bosnien-Hercegovina i vintermånederne. Det kan mærkes i de faldefærdige huse, som de fattige familier lever i. Uden isolering i væggene og med jordgulve, er det umuligt at varme husene op. Brænde er dyrt, og de har ikke nok. Luftvejsinfektioner er almindelige problemer, når man vokser op i så faldefærdige hjem med fugt og skimmelsvamp.

Mange udsatte familier mangler fast arbejde. Om sommeren har de sæsonarbejde i landbruget, men om vinteren er det svært at finde arbejde. Mændene indsamler metalskrot og sælger kobber og jern, men uden fast indkomst, er det svært at få enderne til at mødes. Sidste udvej for børnene er at ty til tiggeri for at få mad.

I hele Europa har krigen og stadigt stigende priser på fødevarer og brændstof skabt store udfordringer. Dem, der allerede kæmpede før, mærker det ekstra hårdt nu. Sociale støtteordninger findes ikke, og køerne til gratis maduddeling bliver længere.

"Det er en stor fornøjelse at hjælpe mennesker i ekstrem nød. De har, mere end nogensinde før, brug for vores hjælp til at holde varmen" siger Nermin. Han har et stort hjerte for børnene og ser hvordan de lider.

NU KAN DU HJÆLPE. 

SAMMEN KAN VI GIVE BRÆNDE, VARME OG OMSORG TIL MENNESKER I NØD.

Giv brænde

For 200 kr. kan du give en familie brænde nok til vinteren.


MobilePay 575255

Bank 9570 13428255

Mrk. "Brænde"

Skattefradrag? Skriv din adresse og CPR-nr på overførslen eller giv os dine oplysninger her.

MobilePay 575255

Bank 9570 13428255

Mrk. "Ukraine"

Skattefradrag? Skriv din adresse og CPR-nr på overførslen eller giv os dine oplysninger her.

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik