fbpx

I Bulgarien lever mange romabørn i fattigdom og dropper tidligt ud af skolen for at hjælpe til derhjemme. Det er almindeligt, at piger bliver gift når de stadig er teenagere. Den manglende uddannelse betyder, at de som voksne ikke er i stand til at sikre sig et velbetalt arbejde, og det er derfor meget svært at bryde fattigdomscirklen.

Yamur er en roma-pige på 12 år, der bor i Ognyanovo i det sydvestlige Bulgarien. Hendes far, Krasimir, er opmærksom på presset til at droppe ud af skolen – og er ked af hvor lidt uddannelse, han selv fik under sin opvækst.

Krasimir, 36, fortæller: "Da jeg var dreng, lod mine forældre mig ikke gå i skole. De ville have at jeg skulle arbejde og lære deres fag. De sagde, at der ikke var nogen grund til at gå i skole, ingen mening med at studere, og at det var umuligt for en dreng som mig at blive professor eller læge. Derfor skulle jeg lære at arbejde fra en meget ung alder".

Nu hvor han har fået sine egne børn, er Krasimir fast besluttet på, at gøre alt hvad han kan, for at de får en bedre fremtid. "Med vores roma-baggrund er det normalt, at piger gifter sig meget unge, men jeg ved, hvad konsekvenserne ville være for min datter. Det vil jeg aldrig tillade det – jeg ønsker en bedre fremtid for mit barn.

Yamur er en meget intelligent pige, og jeg håber, at hun aldrig vil glemme hvor hun kom fra, og at hun vil få chancen for at hjælpe andre børn i samme situation: børn, der ikke har noget materielt, men som har store drømme og ønsker at opnå noget i deres liv”.


Yamur skoleklar – med sin nye skoletaske.

For børn som Yamur er det ikke en selvfølge at gå i skole. Selvom skolegang er gratis, skal børnene selv medbringe skoleudstyr såsom blyanter, farver og bøger. Dette er uoverkommeligt for dårligt stillede familier, der kæmper for at skaffe midler til blot at kunne sætte mad på bordet. Derfor uddeler Mission Uden Grænser lige nu skoletasker fyldt med skoleudstyr til børn, der lever i fattigdom, så de kan være fuldt udstyret og klar til når skolerne åbner midt september.

En af vores lokale medarbejdere besøgte også Yamurs familie. Med sig havde han en ny skoletaske til Yamur – fyldt med skoleudstyr. "Nu er jeg endelig ligesom alle de andre! Mange tak”, udbrød Yamur med et stort smil på læben - og fortsatte "min drøm er at blive lærer en dag og hjælpe børn som mig". 


For 200 kr. kan du gøre et barn skoleklar
– Giv en skoletaske fyldt med skoleudstyr i dag!

Mobilepay 575255     Bankoverførsel 9570 13428255
Mrk. med projektnr. "230803"
Skattefradrag? Angiv dit cpr-nr og adresse.

Din støtte vil gøre en enorm forskel for barnets liv og give håb for en bedre fremtid. Tak for din støtte!

Læs mere her

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik